Geldende coronamaatregelen

Met ingang van 25 september 2021 gelden er nieuwe coronamaatregelen. Voor dorps- en buurthuizen zijn een aantal uitzonderingen gemaakt op de regel dat altijd een CTB (corona toegangsbewijs) nodig is in een gelegenheid met een horeca functie.

Een van de uitzonderingen is de volgende: “ontmoetingsactiviteiten die voor specifieke doelgroepen georganiseerd worden (zoals kaarten, kienen, biljarten, gamen of vergaderingen) kunnen zonder C TB plaatsvinden in het buurthuis”.

Dit betekent dat een repetitie van bijvoorbeeld een muziek- of toneelvereniging kan plaatsvinden zonder dat van de aanwezigen een coronapas gescand hoeft worden. Pas als de bar open gaat en andere zaken dan koffie en thee geserveerd worden, moeten de aanwezigen een geldige QR code laten zien. Ook voor andere groepen of gelegenheden kunnen uitzonderingen gelden. Bij uitvoeringen met publiek is altijd voor alle aanwezigen een geldige QR code vereist.

Door deze aanpak hoeven we geen anderhalve meter afstand meer tot elkaar te houden. Bovendien wordt het Dorpshuis goed geventileerd. Door dit alles kunnen we weer de normale capaciteit benutten. Wij doen wel een beroep op iedereen, om het gezonde verstand te blijven gebruiken, zolang de maatregelen nog niet volledig zijn opgeheven. Er zijn mensen die toch liever die afstand blijven houden – wij vragen met klem om diegenen dan ook de ruimte te geven.

Omdat er dus verschillende regels voor verschillende doelgroepen gelden, maken wij met elke gebruiker aparte afspraken.

Bron: 20210922-Handreiking-dorps-en-buurthuizen-bij-CTB.pdf

Aankomende evenementen